Jorieke Markerink

Na een master Business Administration aan de Vrije Universiteit in Amsterdam begint Jorieke Markerink aan een management traineeship bij de Rabobank. Hier gaat ze vervolgens aan de slag als innovatie-consultant. Ze werkt jaren met veel plezier aan corporate- en sociale projecten. Toch begint het na een tijdje te kriebelen. Ze neemt ontslag, koopt een backpack en gaat op reis. Zoals het een echte millenial betaamt, trekt Jorieke een jaar lang de wereld over. Eenmaal terug in Nederland begint ze met ondernemen.

Ze ontwikkelt zelf trainingen en presentaties gericht op millennials en generatie Z. Onder andere ABN AMRO en Rabobank Nederland kloppen bij haar aan voor een training. Dankzij de open en eerlijke gesprekken met deze jongste generaties ontdekt ze steeds meer over de verschillen met de oudere generaties. Dit is de start van een serieuze studie naar generatiediversiteit en de impact daarvan op bedrijfsresultaten.

Steeds vaker vragen bedrijven haar terug in de rol van adviseur. Jorieke helpt deze organisaties met allerlei vraagstukken rondom generatiemanagement. Hoe trek je jong talent aan? Hoe behoud je dat talent? Hoe zorg je ervoor dat verschillende generaties beter samenwerken? En hoe maak je de organisatie futureproof?  En omdat ze zelf ook ondernemer is, verliest Jorieke bij het beantwoorden van deze vragen de commerciële kant nooit uit het oog.

 

Heb jij ook een vraagstuk rondom het thema generaties? Of wil je graag meer weten?