Hoe meer veranderingen in dagelijks werk, hoe meer conflict tussen generaties. Een onderzoek in samenwerking met de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht

Written by Jorieke Markerink

24/01/2021

Stel het is 2020 en er breekt een pandemie uit… Hahaha (…)

Een half jaar later vind ik zaken als mondkapjes in het OV, online lezingen geven, reserveren voor een tafel in de kroeg allemaal best normaal.

Als iets wendbaar, flexibel, en aanpasbaar is, dan is het de mens wel. En vanuit die wendbaarheid ontstond er samen met Corporate Antropoloog Judith Weuring en de faculteit sociale wetenschappen Universiteit Utrecht een mooie samenwerking. Met de inzet van 7 student stagiairs (allen generatie Z) startten wij een onderzoek naar de impact van deze crisis op werk.

Waarom?

We wilden onderzoeken wat je kunt doen om meer toekomstbestendig te worden als organisatie.
Zodat je je geen speelbal voelt door zaken waar je geen controle over lijkt te hebben. Om te kijken naar elementen waar je wél controle op kunt uitoefenen zodat je bouwt aan de organisatie van morgen.

Ons onderzoek benadrukt het belang van een wendbare mindset onder medewerkers, het durven loslaten van bestaande systemen en processen, en – ondanks de complexe en onvoorspelbare wereld – te blijven focussen op innovatie en kansen spotten.

Benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek? Open het PDF bestand! 

Lees ook deze andere posts